warta industri

Koéfisién gesekan tina slewing bearing

2022-10-18

Ngomongkeun slewing bearing, kuring yakin loba jalma anu akrab jeung eta.Hal ieu mindeng dipaké dina rékayasa mékanis, stackers na reclaimers, grader, mesin bumi-pindah, excavator, disintegrators, rollers jalan, compactors dinamis, mesin pangeboran batu, roadheaders jeung skala badag lianna dina mesin nu kudu dihurungkeun deui mudik.Dipikawanoh salaku gabungan tina mesin atawa bearing puteran mékanis badag, éta bisa nanggung beban komprehensif kayaning beban axial badag, beban radial jeung momen overturning salila operasi.The slewing bearing boga syarat pisan tinggi dina koefisien gesekan.Dina prosés pamakean, koefisien gesekan tina bantalan slewing salami prosés gerakan kedah dikirangan, sareng pangaruh akurasi rotasi na kedah dipastikeun.Janten, naha anjeun terang koefisien gesekan tina sababaraha jinis bantalan slewing?

Koéfisién gesekan bantalan slewing

Kaayaan umum koefisien gesekan rotasi stabil ditémbongkeun dina nilai rujukan bantalan ngageser umumna 0.010.020.10.2 rupa-rupa jenis

Koefisien gesekan bantalan Koefisien gesekan tipe bantalan.Pikeun ngagampangkeun ngabandingkeun sareng bantalan ngageser, torsi gesekan bantalan gulung tiasa diitung ku rumus di handap ieu dumasar kana diaméter jero bantalan:

M=UPD/2 (M: torsi gesekan, mN.m; u: koefisien gesekan, Tabel 1; P: beban bearing, N; d: bearing diaméterna jero nominal, mm).Koéfisién gesekan u dipangaruhan pisan ku jinis bantalan, beban bantalan, laju rotasi, metode pelumasan, jsb. Nilai rujukan koefisien gesekan nalika rotasi stabil dina kaayaan normal dipidangkeun di handap.

Pikeun bantalan ngageser, umumna u=0.01-0.02, sakapeung 0.1-0.2.Sanyawa bearing koefisien gesekan: 0.03~0.18

Jenis bantalan Koéfisién gesekan u
Bantalan bola alur jero 0.0010-0.0015
Bantalan bola kontak sudut 0.0012-0.0020
Bantalan bola nyaluyukeun diri 0.0008-0.0012
Bantalan Roller Silinder 0.0008-0.0012
Bantalan Roller Jarum Pelengkap Lengkep 0.0025-0.0035
Bantalan roller jarum sareng kandang 0.002o-0.0030
Bantalan Roller Tapered 0.0017-0.0025
Bantalan roller buleud 0.0020-0.0025
Bantalan bola dorong 0.0010-0.0015
Bantalan roller buleud dorong 0.0020-0.0025

Pamilihan Métode Pelumasan pikeun Bantalan Slewing

Slewing bearing mangrupa komponén mékanis penting.Naha kinerja hiji alat mékanis bisa pinuh exerted gumantung kana naha lubrication of bearing kasebut luyu.Ieu bisa disebutkeun yen lubrication mangrupakeun kaayaan diperlukeun pikeun mastikeun operasi normal tina bearing, sarta hal anu penting pikeun ngaronjatkeun kapasitas bearing nu.sareng kahirupan jasa maénkeun peran anu penting.Euweuh urusan naon bentuk lubrication dipaké, lubrication bisa maénkeun peran handap dina slewing bantalan:

(1) Maénkeun peran tahan debu, tahan karat sareng anti korosi.

(2) Ngurangan gesekan antara logam jeung ngalambatkeun makéna.

(3) Kabentukna film minyak nambahan wewengkon kontak jeung ngurangan tegangan kontak.

(4) Pastikeun yén bantalan slewing tiasa beroperasi sacara normal kanggo waktos anu lami dina setrés kontak frekuensi tinggi, sareng manjangkeun umur kacapean;

(5) Ngaleungitkeun panas gesekan, ngirangan suhu permukaan kerja bantalan, sareng nyegah kaduruk.

Ku alatan éta, lubrication bener penting pisan pikeun operasi normal tina bearing slewing.Desain lubrication tina slewing bearing utamana ngawengku: tekad sahiji metoda lubrication lumrah, Pilihan bener tina pelumas, itungan kuantitatif tina jumlah pelumas jeung tekad tina interval robah minyak .Slewing bearing lubrication umumna bisa dibagi jadi tilu.kategori: lubrication minyak, lubrication gajih na lubrication solid nurutkeun jenis pelumas dipaké.Diantarana, pelumasan minyak ngagaduhan kisaran suhu anu langkung lega tibatan metode pelumasan anu sanés, sareng langkung cocog pikeun kecepatan tinggi sareng beban anu luhur.Dina waktu nu sarua, sabab lubrication minyak ogé boga kaunggulan pangropéa parabot merenah tur ngagantian pelumas, sarta pasangan gesekan kayaning gears dina sistem bisa lubricated dina waktos anu sareng, jadi jauh, lubrication minyak téh paling umum pikeun arah.Lubrication gajih boga alat sealing Kauntungannana kesederhanaan, ongkos pangropéa low jeung béaya rendah lubricating gajih anu loba dipaké dina bantalan ngajalankeun di speed low, speed sedeng jeung hawa sedeng.Utamana dina taun-taun ayeuna, munculna aditif anti ngagem parantos ningkatkeun kinerja lubricating gajih sareng ngajantenkeun pelumasan gajih langkung saé.Pikeun rentang lega tina aplikasi.Lamun pamakéan lubrication minyak jeung gajih lubrication teu bisa minuhan kaayaan lubrication diperlukeun ku bearing, atawa nalika kaayaan kerja husus teu bisa patepung, pelumas padet bisa dipaké, atawa cobaan pikeun ngaronjatkeun kinerja lubrication tina bearing sorangan.