warta industri

Kumaha carana terang upami slewing bearing berpungsi abnormally

2022-10-12

Bantalan Slewing loba dipaké dina lift, kabayang Ferris jeung widang séjénna, sarta maénkeun peran anu kacida penting dina operasi pakakas ieu.Maksudna, upami bantalan slewing ngagaduhan kaayaan anu teu normal sareng alatna henteu tiasa dianggo sacara normal, kumaha carana nangtoskeun naha bantalan slewing berpungsi abnormal?Kumaha carana nyegah operasi abnormal tina bantalan?Di handap ieu kasimpulan Zhiyuan for everyone.Hayu urang cobian sasarengan.

Kumaha carana terang upami bantalan slewing berpungsi abnormal

1.Kumaha nangtukeun naha slewing bearing jalan abnormal

1).Dengekeun sora

Sora hum atawa sora hum lumangsung nalika bantalan dina kaayaan listrik alus.Hissing tinggi, squeaking, sarta sora henteu teratur sejenna biasana nunjukkeun sambungan bearing goréng.Squeak seukeut bisa disababkeun ku lubrication salah.sela bearing salah ogé bisa ngabalukarkeun sora logam.Tilu kasus utama noise bearing nyaéta bising logam nyaring, bising biasa sareng bising henteu teratur.Umumna disebutkeun, alesan utama noise logam badag dina bantalan anu beban abnormal, instalasi goréng, pelumas teu cukup, sarta kontak puteran salah sahiji bagian.Noise biasa utamana disababkeun ku ngambah, karat, tatu, deformasi permukaan jeung cracking tina beungeut coil extruded dina beungeut roll awak asing.Alesan utama pikeun noise henteu teratur nyaéta celahna ageung teuing.Invasi awak asing, tatu bal, beubeulahan, jsb.

2).Uji suhu

Saatos bantalan mimiti jalan, suhu naék, sareng saatos sababaraha waktos, éta ngalir dina suhu anu langkung handap (biasana 10-40 derajat langkung luhur tibatan suhu kamar).Gumantung kana ukuran bearing nu, laju rotasi bakal ngalambatkeun turun, sarta kaayaan pemanasan sabudeureun ogé bakal rupa-rupa.Di antarana, nalika hawa bearing abnormal jeung hawa abnormal naék, urang bisa mertimbangkeun faktor goréng.Biasana, naékna saluhureun suhu bantalan disababkeun ku seueur teuing atanapi sakedik minyak pelumas, instalasi anu goréng, beban anu teu normal, jsb.

3).Lalajo geter

Geter bearing bisa disebutkeun bearing runout, sarta bearing runout oge manifestasi operasi bearing abnormal.Ngabalukarkeun utama Geter bearing nyaéta Geter bearing badag (sanggeus carburization baja) deformasi permukaan, karuksakan, instalasi goréng, intrusion zat asing, jsb solusi pakait kaasup ngagantian bearing, modifying shafts, sudut katuhu dina taktak perumahan, sudut lempeng dina sisi.dampal, jsb.

4).Pariksa status pelumas

Aya ogé parobahan sora, naékna suhu, geter, jeung sajabana nu disebutkeun di luhur, nu nunjukkeun operasi abnormal tina bantalan slewing.Maksudna, parobahan pelumas bearing, parobahan pelumas bearing biasa nyaéta leakage pelumas, discoloration, anu ngabalukarkeun leakage pelumas bearing atanapi discoloration nyaéta pelumas kaleuleuwihan, intrusion zat asing kana lampu buntut bubuk gesekan.Ieu bisa diungkulan ku ngagunakeun jumlah pelumas anu pas, nalungtik parobahan dina pilihan pelumas, nalungtik ngagantian bearing, meresihan perumahan, jsb. Slewing Bearing

2.Métode pikeun nyegah operasi abnormal tina slewing bearing

1).Pamasangan anu wajar

Dina mangsa pamasangan, lamun partikel leutik asup dina lingkungan beresih jeung rapih, umur bearing bakal disingget.Penting pikeun ngajaga lingkungan anu bersih nalika ngarobih.Entong pencét sareng palu sareng ati-ati supados henteu lungsur kana taneuh (atanapi salah penanganan anu sami).Pariksa kaayaan as jeung korsi saméméh instalasi, maké leutik tur cimata oge teu cocog jeung bisa ngabalukarkeun karuksakan.

2).Sacara saksama beberesih

Nalika ngabongkar sareng mariksa bantalan, pariksa jumlah pelumas anu sésana, conto pelumas, sareng bersihkeun bantalan.beberesih bearing dilumangsungkeun ku cuci kasar jeung cuci rupa, sarta grid logam bisa ditempatkeun di handapeun wadahna dipaké.Anggo sikat minyak, jsb pikeun ngaleungitkeun gajih atanapi napel nalika ngumbah kasar.Ayeuna muterkeun bearing tina minyak.Ati-ati dina permukaan ngagulung anu disababkeun ku objék asing, jsb. Nalika nyaring, péngkolan lalaunan dina minyak, lakukeun sacara saksama.

3.Lubrication éféktif

(1) Nengetan kabersihan Yunani.Nalika nganggo gajih bantalan, kontaminasi ku najis sareng lebu kedah dihindari.Kusabab salah sahiji fungsi gajih nyaéta pikeun ngurangan gesekan, lamun gajih kacemar dipaké dina bearing, gaya gesekan tina bearing bakal ningkat, sarta pamakéan gajih moal ngan euweuh hartina, tapi ogé mawa beungbeurat kana operasi.bearing.

(2) Nengetan pamakéan gajih.Dina raraga ngahontal éfék lubrication alus, pamakéan grease bearing kudu dikawasa.Loba teuing atawa saeutik teuing gajih bakal mangaruhan pamakéan bearing nu.Upami seueur teuing gajih dianggo, éta henteu ngan ukur nyababkeun runtah gajih, tapi ogé ningkatkeun suhu bantalan.Upami gajihna sakedik teuing, gaya gesekan bantalan bakal ningkat nalika ngajalankeun, sareng gampang ngahasilkeun sora.

4.Inspeksi rutin

Pikeun mariksa kaayaan kerja bantalan slewing sacara rutin, contona, upami anjeun ngupingkeun sora tina bagian bantalan, anjeun kedah milarian heula tempat dimana noise lumangsung.Aya seueur bagian anu gerak anu tiasa nyababkeun bising, sareng sababaraha bagian anu puteran tiasa kontak sareng bagian anu henteu puteran.Lamun diidentifikasi minangka bearing noise, éta bisa jadi ruksak sarta kudu diganti.Lamun aya panas sejen, maké, jeung sajabana, éta kudu diganti dina waktu, sangkan teu mangaruhan operasi normal.

Di luhur pikeun ngajelaskeun ka anjeun sakabeh eusi metoda nangtoskeun naha slewing bearing jalan abnormally.Urang kapanggih yén métode ditilik operasi abnormal tina bearing slewing tiasa ngaliwatan instalasi lumrah, beberesih ati, lubrication éféktif, inspeksi biasa, jsb ku ngadengekeun sora, suhu, Geter, status pelumas, jsb, pikeun nyegah nu.operasi abnormal tina bearing nu.Leuwih ti éta, Zhiyuan Slewing bearing pabrik teu ukur nyadiakeun kualitas luhur slewing bearing, tapi ogé nyadiakeun téhnologi aplikasi tangtu.Anjeun tiasa nelepon iraha waé.